Lupșa

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search
Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Romania.jpg
Romanian heraldry portal
Heraldica României
Romania-flag.gif

LUPȘA

District/county (județ) : Alba

Stema Lupșa

Official blazon

În dreapta, în câmp albastru, se află o biserică de argint cu pronaosul și naosul formând corpul principal; altarul de dimensiuni mai mici și în formă pentagonală este alipit de corpul principal; corpul principal și cel al altarului au acoperișul în două ape; deasupra pronaosului se află un turn clopotniță cu galerie deschisă, acoperită cu un coif prelungit terminat cu o cruce; biserica are două ferestre la altar și două ferestre și o ușă la naos. În partea stângă, în câmp de argint, se află un brad verde. În vârful scutului, în câmp roșu, se află o gură de mină de argint cu două ciocane de minerit, tot din același metal, așezate în săritoare. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Origin/meaning

The arms were officially granted on February 4, 2015.

The church is the local monastery dating from 1429. The pine tree refers to the local forests and the base shows the local mine and the (historical) importance of mining.


Contact and Support

Partners:© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site

Literature: https://lege5.ro/Gratuit/gu3dsmzwge/hotararea-nr-71-2015-privind-aprobarea-stemei-comunei-lupsa-judetul-alba