Hove (Antwerpen)

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search
Wapen van Hove (Antwerpen)/Arms (crest) of Hove (Antwerpen)
The arms from 1874
Wapen van Hove (Antwerpen)/Arms (crest) of Hove (Antwerpen)
The arms from 1997
HOVE

Country : Belgium
Belgium.jpgProvince :
Antwerpen
Antwerp3.jpg
Loading map...
Official blazon
Dutch * (1997) Gevierendeeld 1. en 4. in sinopel drie roskammen van zilver, met steel van goud; schildhoofd: in zilver drie oranjeappels van natuurlijke kleur, gebladerd van sinopel 2. en 3. in zilver een dwarsbalk van sabel, vergezeld boven van twee molenijzers van hetzelfde en onder van een leeuw van sinopel; hartschild: in sabel een schuinbalk, geschaakt van goud en van keel, vergezeld van twee vijfbladen van zilver, geknopt van goud. Het schild getopt met een baronnenmuts en overtopt met een helm van zilver, getralied, omboord en gekroond van goud, gevoerd en gehecht van keel, met dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een uitkomende Moor, zijn kleren tegengedwarsbalkt van zestien stukken van goud en van keel, het hoofd omwonden van hetzelfde metaal en dezelfde kleur, houdend in de rechterhand een roskam en in de linkerhand een oranjeappel, beide van het schild. Schildhouders: twee aanziende leeuwen van goud, geklauwd en getongd van keel, houdend elk een banier, die van rechts met het wapen van het eerste kwartier, die van links met het wapen van het hartschild. Het geheel op een losse grasgrond geplaatst.
French * (1874) Ecartelé au 1er et au 4e quartiers, de sinople à trois étrilles d'or, posées deux et une, au chef d'argent, chargé de trois pommes, feuillées et tigées au naturel; au 2e et au 3e quartiers, d'argent, à la fasce de sable accompagnée en chef de deux fers de moulin de même et en pointe d'un lion rampant de sinople; sur le tout un écusson de sable, à la bande échiquetée d'or et de gueules de deux tires et accompagnée de deux quinte-feuilles d'argent, boutonnées d'or. L'écu est sommé d'un bonnet de baron à l'antique, surmonté d'un heaume ou casque d'argent grillé et liséré d'or, fourré de gueules,posé de côté et couvert d'une couronne à cinq pointes d'or. - Cimier: un homme barbu isaant, revêtu d'une cotte échiquetée d'or et de gueules, tenant dans sa dextre une étrille et dans sa senestre, une pomme feuillée et tigée de l'écu. - Supports: deux lions d'or armés et lampassés de gueules, portant chacun une bannière, l'une à dextre, de sinople à trois étrilles d'or, au chef d'argent chargé de trois pommes feuillées et tigées au naturel; et l'autre à senestre,de sable, à la bande échiquetée d'or et de gueules de deux tires, accompagnée de deux quinte-feuilles d'argent, boutonnées d'or.
English blazon wanted

Origin/meaning

The arms were granted on December 14, 1874 and again on September 9, 1997.

The arms are those of Guillaume Despomereaux, who acquired the village of Hove in 1649 and was promoted to Baron Hove in 1675. In 1997 the arms were slightly changed according to the Patent of Arms of Guillaume Despomereaux.

Image gallery

Literature: Anonymous : Van evers en heiligen - wapens en vlaggen van de gemeenten in de provincie Antwerpen. Antwerpen, 1998. Main image obtained from the Hove council.


Belgium heraldry portalThis page is part of the
Belgium.jpg
Belgium heraldry portal


Logo-new.jpg
Heraldry of the World

Civic heraldry:  • Total pages in the Belgium section : 4,853
  • of which images : 3,617

Other heraldry:


Contact and Support

Partners:© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site