Decemberbanner.jpg

Lint

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

LINT

Province : Antwerpen

Wapen van Lint/Coat of arms (crest) of Lint

Official blazon

  • (1968) Van goud met een kruis van keel, gekantonneerd met vier leliebloemen van azuur - het schild overtopt met een helm van zilver getralied en omboord van goud, gevoerd van keel, met dekkleden van goud en van keel - helmteken: een kruis van zilver over een vederbos met acht pluimen heen, twee van zilver, twee van azuur, twee van sinopel en van goud en twee van goud en van keel.
  • (1993) In goud een kruis van keel, vergezeld van vier lelies van lazuur. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied en omboord van goud, gevoerd van keel, met dekkleden van goud en van keel. Helmteken: een latijns kruis van zilver geplaatst voor een bos van acht struisveren van zilver, van lazuur, van sinopel, van goud, van keel, van goud, van lazuur en van zilver.

Origin/meaning

The arms were granted on February 12, 1968 and confirmed on March 1, 1993

The arms are those of the former Lords of Kontich. Lint was part of Kontich until 1869 when it became a separate municipality. The arms are based on the seal of Frans Balthazar Franco y Feo, Lord of Kontich in the 18th century, and are the third quarter of the arms of the Franco y Freo family.

Be-lint.jpg

The arms on a special cover
Wapen van/Blason de Lint

The arms on a police badge (source)

Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site

Literature: Anonymous : Van evers en heiligen - wapens en vlaggen van de gemeenten in de provincie Antwerpen. Antwerpen, 1998.