Beclean (Brașov)

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

BECLEAN (BRAȘOV)

District/county (județ) : Brașov

Stema Beclean (Brașov)

Official blazon

Un scut triunghiular cu marginile rotunjite, scartelat. În partea superioară, în dreapta, pe fond albastru, se află Blazonul Tăbăcarilor Țării Făgărașului încadrat într-un medalion în formă de scoică, terminat în partea de jos cu un suport de 5 elemente de susținere rotunjite, de formă cilindrică; dreapta-stânga, câte o floare cu 6 petale. Ancadramentul medalionului este ornamental, în formă de vrej și frunze. În partea centrală a medalionului se află un personaj bărbătesc, care întinde pe scaunul de ras și întins piei o piele și ține în mână cuțitoaia de ras. În partea superioară, în stânga, pe fond auriu, se află un copac (fag) în culori naturale, dezrădăcinat. În partea inferioară, în dreapta, pe fond auriu, se află o cruce bizantină neagră cu brațe inegale, care se lărgește spre vârfuri. În partea inferioară, în stânga, pe fond albastru, se află un angrenaj format din 3 roți dințate surmontând 4 saci, totul de aur. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Origin/meaning

The arms were officially granted on December 20, 2018.

The tanners' board represents the membership of the tanners from Beclean to the Romanian Tanners Guild from Făgăraș County.

The tree signifies the forest richness of the area. The Byzantine cross refers to the place of worship dedicated to the Assumption, an Orthodox place of worship, built in Beclean in 1804, a historical monument.

The fourth quarter shows gears and bags that refer to the threshing machine factory in Beclean.

The mural crown with a crenellated tower means that the locality has the rank of commune.Literature:


Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site image from the decree