Bocșa

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

BOCȘA

District/county (județ) : Caraș-Severin

Stema Bocșa

Official blazon

Un scut triunghiular cu marginile rotunjite, împărțit în furcă răsturnată. În prima partiție, în câmp albastru, se află un porumbel de argint, aflat în zbor, văzut din față. În a doua partiție, în câmp roșu, se află o terasă vălurită verde, și un pinten de cetate în ruină, având în partea centrală contraforturi și o arcadă, totul fiind de aur. În a treia partiție, în câmp aurit, se află un car de foc, tras de trei cai, totul de culoare roșie. În car este un personaj în culori naturale, nimbat cu aur, cu veșmânt de argint. El ține în mâna dreaptă un mănunchi de săgeți de aur, iar mâna stângă stă ridicată. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu trei turnuri crenelate.

Origin/meaning

The arms were officially granted on May 5, 2005.

The pigeon symbolizes peace, love, harmony, hope, representative elements for the Turkish Edge, one of the fortified strategic points much disputed by the Habsburgs and Ottomans between the 16th and 18th centuries.

The character in the chariot of fire is one of the traditional iconographic representations of Saint Elijah, the patron of the monastery and the locality.

The mural crown with three crenellated towers means that the town has the status of a city.


Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the siteLiterature: image from the decree 408/2005