Bucșani (Dâmbovița)

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

BUCȘANI (DÂMBOVIȚA)

District/county (județ) : Dâmbovița

Stema Bucșani (Dâmbovița)

Official blazon

Un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat și semităiat la dextra. În partea superioară, în dreapta, în câmp argintiu, se află un zimbru negru, redat din profil spre dreapta. În partea inferioară, în dreapta, în câmp albastru, se află o sondă de extracție de aur. În stânga, în câmp roșu, se află un bărbat cu mustață, redat în întregime și văzut din față, cu capul întors ½ spre stânga, purtând pantofi, cămașă, cravată, costum, cu haina închisă cu cinci nasturi, încins cu o centură la mijloc, iar pe cap având o pălărie așezată cu calota în bandă și cu borul în bară; bărbatul stă cu picioarele pe un podium paralelipipedic, rezemat, cu palma dreaptă în supinație, cu cea stânga în pronație, de partea superioară a unui pătrat, aflat în spatele său și care îi ajunge până la jumătate, încărcat cu două săritoare, lipit, cu marginea inferioară, de partea din spate a paralelipipedului, totul de aur. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Origin/meaning

The arms were officially granted on June 24, 2015.

The bison refers to the "Black" Bison, managed by the Bucșani Forest District. The well represents the activity specific to the area, oil extraction.

The man evokes Jean Dalles, from the statue at the entrance to the "Dalles" Park in the locality, whose family founded the Dendrological Park in 1870 and who achieved several important objectives, including: "Dora Dalles" School (1898 ), The Church "St. Emperors Constantine and Helen" (1894), Bucșani Hospital, Bucșani City Hall, declared today historical monuments.

The mural crown with a crenellated tower means that the locality has the rank of commune.


Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the siteLiterature: image from the decree 485/2015