Nădlac

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

NĂDLAC

District/county (județ) : Arad

Stema Nădlac

Official blazon

În primul cartier în câmp de aur se află un corb înaripat, de culoare neagră, privit din profil, stând pe o creangă de stejar verde. Corbul ține în cioc un inel de argint cu piatră roșie. În al doilea cartier se află un turn de argint privit din față, cu două ferestre. În prima fereastră se află un gornist negru suflând dintr-o trompetă aurie. În dreapta turnului se află un mănunchi de spice de aur. În partea inferioară, pe câmp verde, se află un zid roșu cu șase rânduri de cărămizi, peste care broșează o poartă de aur deschisă. În interiorul porții, pe câmp albastru, se află un caduceu de argint. În vârful scutului se află un brâu undat de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu trei turnuri crenelate.

Origin/meaning

The arms were officially granted on December 18, 2013.

The raven with a ring is taken from the arms of the Counts Hunyadi. The oak and wheat refer to the forests and to agriculture. The tower is the local Evangelical Church, which in 1822 was used as to signal commuters when to go to the station by a bugler.

The lower half indicates that the town was a fortified center and also refers to the presence of an ancient Dacian fortress. The caduceus refer to the economic activity in the town.

Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Romania.jpg
Romanian heraldry portal
Heraldica României
Romania-flag.gif

Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site

Literature: image from ro.wikipedia.org