Teregova

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

TEREGOVA

District/county (județ) : Caraș-Severin

Stema Teregova

Official blazon

Un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu zidit de aur și despicat în partea inferioară. În partea superioară, în câmp albastru, se află bustul unui personaj aureolat, văzut din față, îmbrăcat după moda bizantină, purtând o mantie legată pe umărul drept și ținând în mâna dreaptă o lance îndreptată cu vârful în sus, totul de argint. În partea inferioară, în dreapta, în câmp roșu, se află cornul abundenței cu prune, totul de aur. În partea inferioară, în stânga, în câmp argintiu, se află o frunză de frasin verde și două crengi de stejar cu frunze verzi și ghinde maro. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Origin/meaning

The arms were officially granted on October 7, 2014.

The brick bar represents the Roman camp Ad Panonnios dating from the 15th century, which attests the antiquity of the settlement.

The effigy of Saint Dumitru (the haloed bust) represents the Romanian-Orthodox place of worship dedicated to the Holy Great Martyr Dimitrie, a historical monument built between 1782-1784.

The horn of plenty symbolizes one of the occupations of the inhabitants, fruit growing. The ash leaf and oak branches symbolize the forest richness of the locality.

The mural crown with a crenellated tower means that the locality has the rank of commune.

Logo-new.jpg
Heraldry of the World
Romania.jpg
Romanian heraldry portal
Heraldica României
Romania-flag.gif

Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site

Literature: image from the decree 854/2014