Stabroek

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search

STABROEK

Province : Antwerpen
Additions : 1977 Hoevenen

Wapen van Stabroek/Coat of arms (crest) of Stabroek

Official blazon

  • (1924) Gevierendeeld: 1 en 4 in goud drie linkerschuinbalken van zwart vergezeld van vijf koeken van het zelfde, een rechts in het hoofd, twee en twee tusschen de linkerschuinbalken en links in de punt van eene leliebloem van lazuur, 2 en 3 in blauw een achtpuntige ster van zilvet. Het schild geplaatst voor eene Heilige Katharina het gelaat van vleeschkleur, gekleed van keel, gekroond van goud houdende in hare rechterhand een zwaard van zilvet waartegen een gebroken rad van goud rust.
  • (1987) Gevierendeeld 1. en 4. in goud drie linkerschuinbalken van sabel, vergezeld van vijf koeken van hetzelfde 1, 2 en 2 geplaatst, en in de linkerbenedenhoek van een lelie van lazuur 2. en 3. in lazuur een achtpuntige ster van zilver.

Origin/meaning

The arms were granted on September 12, 1924 and again without supporter on July 7, 1987.

The arms are derived from the arms of the Van Haeze family, Lords of Stabroek from the late 16th century until 1762. Why in 1924 the local council applied for the arms of this family, and not from one of the other families that owned the estate for some time is not known.

The old arms showed St. Catherine, the local patron saint, as a supporter.

Image gallery

Literature: Anonymous : Van evers en heiligen - wapens en vlaggen van de gemeenten in de provincie Antwerpen. Antwerpen, 1998; Servais, 1956


Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site