VOTING FOR THE HERALDRY TOP 100's 2023 IS NOW OPEN ! Vote here

Borsbeek

From Heraldry of the World
Jump to navigation Jump to search
Wapen van Borsbeek/Arms (crest) of Borsbeek
The arms from 1920
Wapen van Borsbeek/Arms (crest) of Borsbeek
The arms from 1995
BORSBEEK

Country : Belgium
Belgium.jpgProvince :
Antwerpen
Antwerp3.jpg
Loading map...
Official blazon
Dutch
  • (1920) Gevierendeeld, in het 1e: van zilver met een ledig en aan de onderzijde in twee takken gesplitst kruis van zavel, met een zoom van keel beladen met acht ketels van goud, dat is de Villegas de oude; in het 2de nogmaals gevierendeeld, in 1 en 4 van keel met een loopenden windhond van zilver, in 3 en 2 van goud met 3 molenijzers van zavel, dat is Mechelman; in het 3de van zilver met 2 wolven van zavel de eene op den anderen in een zoom van keel beladen met acht Sint-Andrieskruisen van goud, dat is de Ayala; in het 4de nogmaals gevierendeeld, in 1 en 4 van keel met een arend met ontplooide vlucht van zilver, in 2 en 3 gefaasd van keel en van goud van 6 stukken, dat is van Joigny de Pamele. Helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en vastgehecht van keel, met een wrong en dekkleeden van goud en van keel, Helmteeken: een rechterarm gwapend van zilver houdend een zwaard van dezelfde kleur met gevest van goud.
  • (1995) Gevierendeeld 1. in zilver een geledigd leliekruis van sabel en een zoom van keel, beladen met acht ketels van goud 2. nogmaals gevierendeeld a. en d. in keel een springende windhond van zilver b. en c. in goud drie molenijzers van lazuur 3. in zilver twee boven elkaar geplaatste wolven van sabel en een zoom van keel, beladen met zeven schuinkruisjes van goud 4. nogmaals gevierendeeld a. en d. in keel een adelaar van zilver b. en c. gedwarsbalkt van zes stukken van keel en van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband, omboord en gekroond van goud, gevoerd en gehecht van keel, met dekkleden van goud en van keel. Helmteken: een rechterarm geharnast van zilver, houdend een zwaard van hetzelfde met gevest van goud. Schildhouders: twee aanziende leeuwen van goud.
English blazon wanted

Origin/meaning

The arms were granted on March 22, 1920 and with supporters on April 4, 1995.

The arms are those of the last Lords of Borsbeek in the late 18th century, the (Spanish) De Villegas family, who originated from Burgos, but were influential in Belgium since the 17th century.

The arms from 1995 were based on the official grant of arms of Diego Ferdinand de Villegas, alderman of Antwerpen in 1672, and had the supporters added.

Image gallery

Literature: Anonymous : Van evers en heiligen - wapens en vlaggen van de gemeenten in de provincie Antwerpen. Antwerpen, 1998.


Belgium heraldry portalThis page is part of the
Belgium.jpg
Belgium heraldry portal


Logo-new.jpg
Heraldry of the World

Civic heraldry:  • Total pages in the Belgium section : 5,945
  • of which images : 4,745

Other heraldry:


Contact and Support

Partners:

Your logo here ?
Contact us© since 1995, Heraldry of the World, Ralf Hartemink Ralf Hartemink arms.jpg
Index of the site